Om Betting

Sportsbetting är det engelska ordet för vadslagning. Sedan några år tillbaka finns det en uppsjö av företag som erbjuder sportsbetting online. Utbudet av sporter, turneringar och matcher är gigantiskt. Förutom de stora sporterna som fotboll, ishockey, golf och tennis, så kan du också satsa på diverse olika marginalsporter.

Odds

Odds kan enklast förklarar som proportionen mellan insatsen och vinsten. Om oddsen är höga betyder det att sannolikheten för ett visst utfall är lågt, men att den eventuella utdelningen är desto bättre. Tvärtom gäller för låga odds, där sannolikheten är stor, men vinsten mindre.

Vidare talare om man om fasta, respektive flytande, odds. Om oddsen är fasta så har spelbolaget i förhand bestämt hur sannolikt ett visst utfall är. Är oddsen flytande så innebär detta att de förändras beroende på hur spelarna väljer att satsa sina pengar.

Vilket spelbolag ska man välja?

Eftersom det finns så många sajter som erbjuder sportsbetting online, är det en god idé att ta dig tid att jämföra de olika aktörerna och deras villkor. Kontrollera ifall sajterna finns i en svensk språkversion, samt ifall du kan få support på svenska. Några aktörer som kan rekommenderas är Bwin, 888 Sports, William Hill Sports, Betsson, Unibet och Ladbrokes. Det finns även guider som rankar bästa casino sidan efter bland annat bonus och användarupplevelse.

Kom igång med ditt spelande

För att kunna satsa pengar på sportsbetting online så måste du först teckna ett spelkonto. Detta är i regel mycket enkelt, och går snabbt. Observera dock att du måste vara över 18 år för att kunna teckna ett konto. De flesta sajter som erbjuder sportsbetting online har mycket bra hemsidor som är lättnavigerade. Du klickar först på vilken sport, eller vilket arrangemang, och sedan vidare på en match som du vill spela på.

Gör din hemläxa

För att du ska vinna så mycket som möjligt på din sportsbetting så är det viktigt att du håller dig à jour med de enskilda idrottsutövarna och klubbarnas formkurvor. Eftersom det kan vara många evenemang, ligor och matcher att hålla koll på så kan det vara en god idé att specialisera sig på några enstaka sporter.

Sportsbetting via mobilen

En trend som kommer allt starkare är sportsbetting via mobilen. Genom att använda mobilen kan du ständigt hålla dig uppdaterad. Du slipper släpa med dig din laptop till sportbaren som visar matchen.

Spela ansvarsfullt

Det är lätt att dras med i den spänning och upphetsning som sportsbetting innebär. Därför är det av yttersta vikt att du noga planerar när och på vad du ska spela, samt hur mycket pengar som du har råd att avvara. Gör gärna upp en spelbudget som sträcker sig över en månad, eller längre. På så vis vet du hela tiden hur mycket pengar som du har att röra dig med. Skulle pengarna ta slut innan den aktuella tiden löper ut så får du helt enkelt ge dig till tåls med ditt spelande.

Sportsbetting online

Sportsbetting är en företeelse växer i popularitet. En avgörande förklaring till detta är att det idag går att spela på ditt favoritlag direkt från datorn. Du väljer således själv var och hur du vill spela. De många aktörerna på arenan har också gjort att du idag enkelt kan spela på nästan vilken sport, och vilket lag som helst, oberoende nation eller popularitet.

Innan du tecknar ditt spelkonto

I takt med att marknaden för sportsbetting online ökar, så blir också antalet företag som erbjuder spel online alltfler. För att attrahera spelare konkurrerar de inte bara om antal möjliga spel, men även diverse välkomsterbjudanden. Det är dock viktigt att komma ihåg att man inte ska stirra sig blind på dessa erbjudanden.

En annan viktig aspekt är att du också kontrollera vilken typ av kundtjänst som det aktuella företaget kan erbjuda. Kika runt på sidan och se ifall du kan hitta något svenskt telefonnummer. Vidare är det också vanligt att sportsbettingföretagen erbjuder kundtjänst via e-post och livechatt. De brukar ofta ange hur snabbt de svarar på kundernas frågor.

Förutom allt detta är det också av central betydelse att du läser igenom de allmänna villkor som sajten har för sportsbetting online. En generell regel är att du måste ha fyllt 18 år för att kunna teckna ett konto.

Odds

För att bli framgångsrik inom sportsbetting online gäller det att kunna förstå odds. Det är dock ganska enkelt. Om oddsen är höga betyder det att chansen för ett visst utfall är liten, men utdelningen stor. Tvärtom gäller när det handlar om låga odds.

Kom också ihåg att man inom sportsbetting online skiljer mellan fasta och flytande odds. Är oddsen fasta så innebär det att de satts av sportsbettingföretaget. Skulle oddsen däremot vara flytande så innebär det att de förändras efter hur spelarna väljer att satsa sina pengar.

Håll koll på statistiken

Även om sport i många fall kan vara nyckfyllt och chansartat så gäller det att vara påläst innan man gör sina satsningar. Om du exempelvis ska satsa pengar på ett lag i italienska Serie A i fotboll så bör du först kontrollera hur de spelat de senaste matcherna, vilka spelare som är i form samt också kontrollera ifall det finns några nyckelspelare i laget som är skadade. Vidare bör du göra samma sak med motståndarlaget.

Spelstrategier

Den ambitiöse nybörjaren, som inom kort kommer att göra sin första satsning på en sportsbettingsajt, kommer med all säkerhet få ta del av mängder av mer eller mindre utvecklade spelstrategier. Frågor av typen ”Ska jag satsa få gånger på ett utfall jag är mycket säker på?”, eller ”Bör jag satsa små summor och långsamt bygga upp mitt kapital?” är vanliga.

Vilket alternativ du nu än väljer är det av yttersta vikt att ditt förhållningssätt gentemot sportsbetting grundar sig på en nykter syn, där du hela tiden är medveten om exakt vilka medel du har att röra dig med. Det är nämligen lätt att man blir upphetsad av stundens nervkittlande spänning, och därmed satsar mer pengar än vad man tänkt göra från början.